Speeltuin Dikkertje Dap kinderopvang 
De kinderen spelen dagelijks buiten in de tuin. Ploeteren in de moestuin, crossen op een loopfiets of driewieler, grote en kleine taarten bakken in het zand. 

In de tuin leeft van alles. Wij vinden het belangrijk dat het kind de natuur ziet, kan ervaren en daar respectvol mee leert omgaan. Zo kunnen kinderen zien dat uit een zaadje een plant groeit, waaraan bijvoorbeeld aardbeien groeien die we opeten. Het kind ervaart dat het plantje zorg vraagt en gezamenlijk zorgen we dan voor de plant. We bezoeken bijvoorbeeld de kinderboerderij, in de lente, als er jonge dieren geboren zijn. De natuur biedt ons vele mogelijkheden aan thema's. Zo hebben de seizoenen elke verschillende mogelijkheden aan creatieve activiteiten


Om beter aan te kunnen sluiten bij de ontwikkeling van het kind is besloten de speeltuin groener en speelser in te richten. In het voorjaar 2018 is in samenwerking met Bart Vries de Tuinman onze speeltuin aan de voorkant grondig aangepakt. Er zijn nieuwe paden gemaakt, meer gras, heuvels en sproeiers gekomen. In de speeltuin komt nog een waterwerk, moestuin en een kabouterhuisje. Onze speeltuin in beeld:


Het tuinontwerp

Start met het opnieuw inrichten van de speeltuin, april 2018


Vorderingen speeltuin voorkant, april 2018


Vorderingen mei 2018, het gras ligt erin!Toekomst
Het bestelde kabouterhuisje zal binnenkort worden geleverd en geplaatst: