Nieuws Dikkertje Dap kinderopvang

16 maart 2022

Thema boerderij! bij peutergroep de Flief 🐑

Op woensdag 16 maart 2022 hebben wij samen met de peuters een kijkje genomen bij de schaapskudde de Belhamel. In de grote wei mochten wij de lammetjes aaien en knuffelen. Op de foto zien jullie het lammertje Dappertje. De peuters vonden dit lammetje zo lief dat we besloten hebben om Dappertje te sponsoren. 




25 januari 2022

Dikkertje Dap opent locatie Govert Flinckstraat | Het laatste nieuws uit Zutphen en Warnsveld (contactzutphen.nl)





19 oktober 2021



16 juni 2021
Een oproepje aan alle ouders/verzorgers 

Geeft u uw kind zwemkleding en een setje droge kleren meegeven? Wij gaan de komende dagen namelijk lekker veel met water spelen. Dit geldt voor alle groepen (kinderopvang, peuteropvang en BSO).

Zonnige groet! 
Team Dikkertje Dap Kinderopvang 

26 mei 2021


21 mei 2021, Ouderavonden 

Donderdagavond 3 juni ouderavond BSO
Tijdens de ouderavond van de BSO komen de volgende onderwerpen onder andere aanbod:
  • Gezonde kinderopvang
  • Activiteitenaanbod op de BSO
  • Project 'Opladers'
Donderdagavond 10 juni ouderavond kinderopvang & peutergroepen
Tijdens de ouderavond van de kinderopvang & peutergroepen komen de volgende onderwerpen onder andere aanbod:
  • Vaccineren (GGD)
  • Project 'Opladers'
U kunt zich voor de ouderavond opgeven via de mail naar tessa@kinderopvangdikkertjedap.nl 

21 mei 2021
Graag stellen wij u voor aan onze nieuwe pedagogisch coach, Sietske. De pedagogisch coach is er voor het verbeteren van de pedagogische kwaliteit van de werkzaamheden en professionele ontwikkeling van de pedagogisch medewerkers. Sietske begeleidt en traint de pedagogisch medewerkers bij de dagelijkse praktijkwerkzaamheden. Iedere pedagogisch medewerker ontvangt jaarlijks coaching bij Dikkertje Dap Kinderopvang. 



17 mei 2021, BSO+

Sinds kort werkt Dikkertje Dap Kinderopvang samen met Gemeente Zutphen, Zozijn Kind & Jeugd en Entrea Lindenhout samen bij de BSO+. Een buitenschoolse opvang met een 'plus' voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Deze BSO+ is een groene speel- en ontwikkelplek, gevestigd in De Kaardebol. Mooi om te lezen dat Mirre zich hier al thuis voelt! 


17 maart 2021 


16 maart 2021 BSO+
BSO+ start bij De Kaardebol in Zutphen. Dikkertje Dap gaat in samenwerking met Gemeente Zutphen, Zozijn en Entrea lindenhout starten met een BSO+ groep. De BSO+ is een buitenschoolse opvang met een 'plus' voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. De BSO+ is een kleinschalige groep van maximaal 9 kinderen met twee vaste pedagogisch medewerkers. Zo krijgen de kinderen extra aandacht en ondersteuning die zij nodig hebben.

BSO+, net dat beetje extra
De BSO+ is er voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld vanwege een autismespectrumstoornis, ontwikkelings- of leerproblemen of sociaal-emotionele problemen. Daarom werkt de BSO+ samen met vaste medewerkers van Zozijn en entrea lindenhout. Zij kijken en denken mee met de pedagogisch medewerkers op de groep zodat er een optimale ondersteuning geboden kan worden voor de kinderen.

Structuur, rust en natuur
De BSO+ groep werkt met een duidelijke structuur waarbij aandacht is voor ieders behoefte. De opvang vindt plaats in een groene omgeving. Er is een overzichtelijke groepsruimte waar de kinderen zich terug kunnen trekken, bijvoorbeeld als zij overprikkeld raken. De pedagogisch medewerkers bieden verschillende activiteiten aan zoals bakken, koken en werken/wroeten in de moestuinen. Daarnaast is er ruimte voor vrij spel en om (buiten) te spelen met kinderen uit andere BSO groepen.


8 maart 2021
Wist u dat 8% van de totale afvalberg in Nederland uit luiers bestaat? En ieder wegwerp luierkontje zorgt voor 260 kilo luierafval per jaar? Graag gaan we vanavond samen met u in gesprek over de gezonde kinderopvang en zindelijkheid. Sluit u vanavond ook aan bij onze online ouderavond, van 19:00 tot 20:30 uur? Geef je dan op via de mail: tessa@kinderopvangdikkertjedap.nl

2 maart 2021
Helaas kunnen wij jullie  (als ouder/verzorger) niet op onze locaties ontvangen. Daarom organiseren wij graag online ouderavonden voor alle ouders/verzorgers van Dikkertje Dap Kinderopvang. De oudercommissie haakt ook aan bij deze ouderavonden. U kunt u aanmelden voor een ouderavond door een mail te sturen aan tessa@kinderopvangdikkertjedap.nl. 

Op maandag 8 maart van 19:00 tot 20:30 uur vindt de ouderavond plaats voor alle ouders van de kinderopvang en peuteropvang. De onderwerpen zindelijkheid en gezonde kinderopvang komen tijdens deze avond aan bod.  Op dinsdag 9 maart 2021 is de online ouderavond voor de buitenschoolse opvang. De onderwerpen gezonde kinderopvang en opladers komen tijdens deze avond aan bod. 


26 februari 2020



Tekst bij krantenartikel: Speeltuin Pagematestraat.jpg

7 januari 2021
Vanuit Gelre ziekenhuis Zutphen kwam de oproep om te helpen de COVID-afdeling weer een beetje kleur te geven, nu de kerstbomen en verlichting weer zijn verdwenen. De kinderen maakte hiervoor vandaag mooie kunstwerkjes 😊. Wil je ook mee helpen? Stuur dan je tekening naar Gelre Zutphen, route 38, Elterweg 77, 7207AE te Zutphen.




9 december 2020
Vandaag was onze externe audit voor de HKZ certificering. Er zijn geen afwijkingen! Binnenkort ontvangen we de verlening van ons kwaliteitskeurmerk certificaat. Kwalitatieve HKZ gecertificeerde flexibele kinderopvang bij Dikkertje Dap. 



5 oktober 2020
Vandaag kwam de gele verhalen bus bij ons langs op peutergroep de Kennedy. We leerde eerst wat er allemaal op en in de bus zat en daarna mochten we luisteren naar de mooie verhalen.  



14 augustus 2020


28 juli 2020 
Wij wensen alle kinderen een mooie zomervakantie en veel speelplezier! Speciaal om de zomervakantie te vieren een kleurplaat! Kleur jij ook mee? Link: kleurplaat

10 juni 2020 
Krantenartikel Kaardebol op zijn mooist én weer open voor bezoekers.jpg

12 mei 2020
JAAA we mogen weer open! Wij vinden het heel fijn dat jullie er allemaal weer zijn! Het is wel een beetje gek, afscheid nemen bij de deur of bij het raam. Gelukkig doen jullie dat allemaal heel goed! 



24 maart 2020

Samen met andere kinderopvangorganisaties zorgt Dikkertje Dap mede dat er 7 dagen per week / 24 uur per dag opvang beschikbaar is voor kinderen met een ouder/verzorger die werkzaam is in een vitaal beroep. De noodopvang is gratis toegankelijk. Voor bekende klanten geldt dat hiervoor geen extra kosten in rekening worden gebracht. Meer informatie over noodopvang vindt u op de website van Rijksoverheid: 
https://www.rijksoverheid.nl/.../veelge.../cruciale-beroepen

31 januari 2020
Vandaag en morgen zijn wij te vinden bij de opendag van Graafschapcollege Doetinchem, om ons vak pedagogisch medewerker te promoten. 



29 januari 2020
De nationale voorleesdagen zijn weer begonnen! Vanmorgen waren Monique en Maja van Graafschap bibliotheek Zutphen bij ons op bezoek. Samen met de peuters hebben zij het prentenboek van het jaar: "Moppereend" gelezen. De peuters hebben genoten van het verhaal. 



14 januari 2020
Dreumesgym, peutergym en B-SpOrtief, sport je ook met ons mee? 
Wees welkom voor een proefles! Aanmelden kan via de mail: tessa@kinderopvangdikkertjedap.nl 



29 december 2019 
Hiep Hiep Hoera Gerrie 60 jaar! 
Op vrijdag 20 december hebben we de verjaardag van Gerrie alvast gevierd. Als verassing hebben de kinderen samen met Muzehof Centrum voor de kunsten een dans gemaakt, namens Gerrie bedankt voor alle felicitaties, mooie tekeningen, cadeautjes en andere knutsels! 😃 




19 december 2019

Sport jij maandag met ons mee? Op maandag 23 december is er een judo clinic georganiseerd in samenwerking met Stichting Judo Zutphen. De clinic is gratis voor kinderen van 4 tot 12 jaar uit Zutphen. Aanmelden kan via de mail tessa@kinderopvangdikkertjedap.nl of kom gezellig langs.



26 november 2019
Vandaag zijn we de nieuwe afstandsponsor geworden van de City Hanzeloop. Vandaag tekende Tessa Hieselaar en Jan Rood daarvoor de sponsorovereenkomst.  




18 november 2019
Groene opsteker voor BSO de Kaardebol

ZUTPHEN - Groene BSO de Kaardebol, onderdeel van Dikkertje Dap Kinderopvang, heeft een geweldige opsteker gekregen. Op 14 november reikte de Stichting Groen Cement het kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang uit. Groene BSO de Kaardebol is daarmee de eerste groene buitenschoolse opvanglocatie in Zutphen met dit kwaliteitsmerk.

Aan de hand van een checklist werd bepaald of Groene BSO de Kaardebol in aanmerking kwam voor het kwaliteitsmerk. Een belangrijk criterium is dat de natuur is verankerd in het pedagogische beleid. Op deze groene BSO brengen de kinderen het grootste gedeelte van de tijd buiten door. De kinderen leren er spelenderwijs met de natuur omgaan. Er is een ruime buitenruimte aanwezig die uitnodigt om te ontdekken en te beleven. Van slootje springen tot een eigen moestuin bijhouden en van klimmen en klauteren tot samen buiten soep koken, dat is allemaal mogelijk bij de Kaardebol.
Stichting Groen Cement is ontstaan vanuit het besef dat steeds minder kinderen regelmatig buiten spelen in de vrije natuur. En dat terwijl dit heel belangrijk is voor hun welzijn en fysieke en sociaal-emotionele ontwikkeling. Groen Cement vindt het belangrijk dat kinderen spelenderwijs de natuur ontdekken, zich kunnen verwonderen en kunnen leren hoe zij er zelf goed voor kunnen zorgen.


(Krantenartikel Contact Zutphen)


5 augustus 2019


3 augustus 2019
Vrolijke bloemen uit onze moestuin!
 

31 juli 2019
De peuters zijn momenteel bezig met thema water. Vanmorgen zijn van brug tot brug gefietst. Wat was het leuk! En wat hebben we veel gezien onderweg. 

 

22 juli 2019
De eerste vakantie dag hebben wij ingeluid met een vaartocht met de fluisterboot in Zutphen. De kinderen mochten zelf ook een stukje varen. Natuurlijk met de boot onder de fontein door. 

 
19 juli 2019
Vakantie! De laatste ochtend voor de zomervakantie is Montessori peutergroep de Plotter naar de speeltuin geweest. Heerlijk klimmen, klauteren en glijden. Het was een geslaagde ochtend. Wij wensen jullie een fijne zomervakantie. 

 
11 juli 2019
Vanmiddag was de feestelijke boek lancering van Olaf en Giraf bij Dikkertje Da
p. Het nieuwe tweetalige avontuur van Olaf en Giraf. In het nieuwe verhaal van Olaf & Giraf en de Grote Plons komt de Engelse Giraf tot leven. Hij is overgekomen uit Londen en is op zoek naar Olaf. En Olaf is op zoek naar hem. 

Gezellig buiten in de tuin luisterde de kinderen aandacht naar het verhaal, totdat er net zoals in het boek een grote wolk voor de zon schoof en het keihard begon te regenen. Voor de feestelijke boek lancering hebben de BSO's heerlijke Engelse fairy cakes gebakken en werd koffie/thee en limonade geserveerd. Als aankleding, stond er op de buitenspeelplaats een giraffe op een bakfiets, en strandspeelgoed! Het boek is bij Dikkertje Dap met Dikkertje Dap-korting te bestellen. 



27 mei 2019


6 juli 2019
Woensdag 10 juli van 12:00 tot 14:00 en van 19:30 tot 21:30 uur bij Dikkertje Dap. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Op https://www.tupperware.nl/producten/catalogus/webshop vindt u de Tupperware catalogus, de catalogus ligt ook ter inzage op de groep. Komt u ook?


4 juli 2019
Peutergroep Duimelot is bezig met het thema vormen en kleuren. We mengen basiskleuren en zien welke andere kleuren we hiervan kunnen maken. Wat is er leuker dan dit te ontdekken met je voeten? 


3 juli 2019
Juf Marieke is weer terug van vakantie, maar wat zat er allemaal in haar koffer? Peutergroep de Achtsprong. 

26 juni 2019
Op Dikkertje Dap heeft iedere peutergroep zijn eigen moestuin. De groentes en fruit groeien snel! Plantjes water geven. Besjes en frambozen plukken en proeven. En genieten van een picknick met groenten uit eigen tuin. Smullen! 



24 juni 2019
Wat hebben we een heerlijk zonnig weer de afgelopen dagen. Op Groene BSO de Kaardebol bouwden de kinderen vandaag hun eigen vlot. 



17 mei 2019
Samen een blotenvoetenpad maken, hutten bouwen, water- bodemdiertjes zoeken, bowlen. Wij kijken terug op een leuke mei vakantie! 



13 mei 2019
Vernieuwde speelse en ruime buitenruimte gerealiseerd in samenwerking met Bart de Vries de tuinman. 



8 mei 2019
De buitenruimte van Dikkertje Dap wordt speelser en groener. Het groende gras is onderweg. 


29 april 2019

Wij vieren feest!

Beste kinderen, ouders en andere belangstellenden,

Heeft u het al gehoord? Op maandag 6 mei openen wij onze deuren van de peutergroep en BSO binnen de J.F. Kennedyschool!

Graag nodigen wij iedereen uit om dit samen met ons te vieren op maandag 6 mei van 14.15 uur tot 17.00 uur.

Er is de gelegenheid om het lokaal te bezichtigen, de sfeer te proeven, een praatje te maken en informatie te verkrijgen. Dit alles onder het genot van iets lekkers en wat te drinken.

Wij hopen jullie daar te zien, tot dan

18 april 2019 
Jaaaah, de eerste meubels zijn geleverd. Sheila en Lisa hebben het lokaal al een beetje ingericht en leuke accessoires gekocht bij Ikea. Woensdag volgt het meubilair en speelmateriaal van Rolf. Bent u ook nieuwsgierig hoe het eruit komt te zien? Kom gerust een kijkje nemen op de peutergroep en buitenschoolse opvang bij de basisschool John F. Kennedy. 



17 april 2019
Iedere week komt Gea ons helpen met de moestuin. De aardbeien, radijsjes en bonen zijn gezaaid! 

 
8 april 2019
Duikt u ook samen met uw kind in het verhaal van grote Haas en Hazeltje of Kikker is Kikker? Beide boeken zijn bij ons verkrijgbaar voor €2.- per stuk. 



2 april 2019
Vandaag maakte de kinderen kennis met tuimeljudo tijdens dreumes- en peutergym bij Judo Zutphen.  Volgende week gaan we weer!  

 

27 maart 2019
Dikkertje Dap is gestart met dreumesgym! Dreumesgym wordt op dinsdag van 09:30 tot 10:00 uur gegeven. Na dreumesgym wordt peutergym gegeven. Groep 1 gymt van 10:15 tot 11:00 uur en groep 2 gymt van 11:00 tot 11:45 uur. Ook dreumesen en peuters die geen gebruik maken van kinderopvang zijn van harte welkom om mee te doen!

Wij zijn door Stichting Judo Zutphen uitgenodigd om dinsdag 2 april en 9 april te komen judoën! Voor peuters is het een leuke uitdaging om kennis te maken met een (nieuwe) sport. Dit betekent dat wij niet sporten op de gebruikelijke locatie, maar aan de: Laan naar Eme 99 (naast Zwembad de IJsselslag). Op de locatie is een judo docent aanwezig, samen met onze eigen sportdocent Joyce. U bent zelf ook van harte welkom om bij de judo les van uw peuter te komen kijken!

25 maart 2019
Jaaa!! Een nieuwe glijbaan voor de peuters bij peutergroep de Wegwijzer! 

 

19 maart 2019
Bewustwording over zwerfafval dat op straat en in de natuur belandt. Ook de BSO's van Dikkertje Dap deden mee met de Landelijke opschoondag. De buurt/straat is door de BSO's afval vrijgemaakt om ook een steentje bij te dragen aan een schoner Nederland. 

Peutergroep Duimelot is druk met het thema bouwen. We lezen boekjes over de bouwvakker en we kleden ons als bouwvakkers. Ook zijn we met de bakfiets op bezoek geweest bij de bouwplaats.

 


21 januari 2019
In de winter is het koud, regen, sneeuw, wind; voor velen een reden om binnen te blijven. Voor de tv? Beeldscherm? Stilzitten? Wist je dat je van bewegen vrolijker wordt? Om te laten zien dat dit ook kan bij weersomstandigheden waarbij niet iedereen naar buiten wil, gaan we heerlijk relaxen door middel van yoga. Yoga is een ontdekkingsreis waarin je veel leert over jezelf. Hoe je beweegt, hoe je denkt, wat je voelt en hoe je ontspannen kunt worden. Dit gaan we doen door verschillende oefeningen met je lichaam, gedachten, adem en spelletjes. Bijvoorbeeld door stevig te staan als een boom of lekker waaien in de wind.  
 
Speel je op donderdag bij Dikkertje Dap? Dan gaan we binnenkort samen een les yoga volgen. De yogales duurt ongeveer 45 minuten en wordt gegeven door gediplomeerd kinderyoga docente Helga van den Berg van The Flow Zutphen (www.theflowzutphen.nl). De yoga les wordt gegeven bij Groene BSO de Kaardebol. Speel je bij een andere BSO? Dan ga je hier samen met de pedagogisch medewerkers naartoe. In onderstaand schema staat wanneer de yogales voor welke groep wordt gegeven. Kom je op donderdag niet naar de BSO en wil je wel graag meedoen met yoga? Dan kan dit op donderdag 21 of donderdag 28 maart. Ook als je nog een keer extra wil mee doen kun je voor donderdag 21 of donderdag 28 maart aanmelden via de mail: tessa@kinderopvangdikkertjedap.nl.


Video yoga 15 maart 2019:



28 januari 2019
Op Groene BSO de Kaardebol maakte de kinderen boerenkool uit de boerenkool uit hun eigen moestuin! 

Niets maakt een kind zo blij als grote plassen water! Laarzen aan en gaan. 

23 december 2019 
Dikkertje Dap wenst iedereen fijne feestdagen en veel speelplezier voor 2019! 

 


6 december 2019
Pepernoten bakken, zingen, dansen, dreumes/peuter pietengym en cadeautjes uitpakken. Het sinterklaasfeest was weer een feestje! Nu een weekje rust en in de week van 17 december worden de groepen versiert in kerstsfeer.



12 oktober 2018
Op Groene BSO de Kaardebol plukte en vermaalden de kinderen vandaag zelf graan en maakte ze zelf vuur met fire-sticks om lekker te kunnen genieten van eigen gemaakte pannenkoeken! 



In de kinderopvang kwam Sarah vandaag het boek van Olaf & Giraf in Londen voorlezen. 



3 oktober 2019
Uitnodiging ouderavond 16 oktober 2018. De oudercommissie van Dikkertje Dap kinderopvang heeft in samenwerking met de Graafschap biliotheek Zutphen een ouderavond georganiseerd over (voor)lezen. Komt u ook?

1 oktober 2019
Op 20 oktober 2018 wordt de cursus kinder-EHBO gegeven voor ouders/verzorgers en andere geïnteresseerde op Dikkertje Dap kinderopvang. De inschrijving voor de cursus kinder-EHBO is verlengt tot 5 oktober 2018! Doet u ook mee?

28 september 2019

Op zondag 7 oktober 2018 zijn wij tijdens Bokbier dag geopend van 12:00 uur tot 19:00 uur. Om er voor de kinderen een extra feestelijke dag van te maken gaan we poffertjes bakken en samen pizza's maken. Voor de kinderen die dat willen is er de mogelijkheid om geschminkt te worden. Aanmelden kan via de mail: tessa@kinderopvangdikkertjedap.nl of kom zondag 7 oktober langs.

17 september 2019
In samenwerking met Save4you is het mogelijk de gecertificeerde cursus kinder-EHBO van het Oranje Kruis te volgen bij Dikkertje Dap kinderopvang. Tijdens de cursus komen de onderwerpen verstoring in de vitale functies, verstikking, brandwonden, reanimatie/AED/ vergiftiging en kleine verwondingen aanbod.

De cursus wordt geven op zaterdag 20 oktober 2018 van 09:00 tot 16:00 uur. De kosten voor de cursus bedragen € 110,00. Dit is inclusief cursusmateriaal, examenkosten en het Oranje Kruis certificaat. Mogelijk ontvangt u via uw zorgverzekering een tegemoetkoming voor het volgen van de cursus.

U kunt zich tot 1 oktober 2018 opgeven bij Tessa Hieselaar (tessa@kinderopvangdikkertjedap.nl). De cursus gaat bij voldoende aanmeldingen van start.

27 augustus 2018
Groene BSO de Kaardebol is afgelopen vrijdag feestelijk geopend met diverse activiteiten! Lopen door de vlindertuin, een vaasje maken met zelf geplukte bloemen uit de pluktuin, chips bakken, tomaten proeven in de koepelkas en spelen in de natuurspeeltuin!



22 augustus 2018
Spelen in de natuurspeeltuin, op ontdekking in de vlindertuin, verstoppertje spelen in het bos. Lekker buiten kunnen zijn en kunnen spelen en leren. Bij de Groene BSO de Kaardebol gaat dit allemaal mogelijk zijn.

U bent van harte welkom op de feestelijke opening van groene BSO de Kaardebol op vrijdag 24 augustus om 15:00 tot 17:00 aan de Harenbergweg 1, 7204 KZ te Zutphen.
 

26 juni 2018
De oudercommissie van Dikkertje Dap kinderopvang heeft in juni een ouderavond georganiseerd met als thema EHBO bij kinderen. Tijdens deze avond zijn thema's als verstikking, brandwonden en schaafwonden aanbod gekomen. Na aanleiding van de geslaagde avond willen wij u de mogelijkheid bieden de cursus kinder-EHBO te volgen.
 
In samenwerking met Save4you is het mogelijk de gecertificeerde cursus kinder-EHBO van het Oranje Kruis te volgen bij Dikkertje Dap kinderopvang. Tijdens de cursus komen de onderwerpen verstoring in de vitale functies, reanimatie/AED/ vergiftiging en kleine verwondingen aanbod.
 
De cursus wordt geven op zaterdag 20 oktober 2018 van 09:00 tot 16:00 uur. De kosten voor de cursus bedragen € 110,00. Dit is inclusief cursusmateriaal, examenkosten en het Oranje Kruis certificaat. Mogelijk ontvangt u via uw zorgverzekering een tegemoetkoming voor het volgen van de cursus.
 
Het inschrijfformulier voor de cursus kunt u inleveren op kantoor, op de groep of mailen naar tessa@kinderopvangdikkertjedap.nl. U kunt zich tot 1 oktober 2018 opgeven. De cursus gaat bij voldoende aanmeldingen van start. Op 10 oktober hoort u of de cursus van start gaat.


20 juni 2018
De plotter BSO in actie voor stichting hulp hond. Deze week zijn we begonnen met het knutselen van sleutelhangers, onderzetters van strijkkralen, armbandjes en klei werkjes al onze werkjes zijn te koop de aankomende weken. Ook kunt u bij ons uw lege flessen inleveren. De bakken staan bij ons op de bso en deze flessen zullen we dan met een groep kinderen gaan inleveren bij de winkel. Natuurlijk is u donatie altijd welkom in onze geel/blauwe brievenbus.

18 juni 2018
Afgelopen maandag 11 juni was de laatste vergadering van de Oudercommissie vóór de zomer. We hebben lekker buiten kunnen vergaderen! Op de agenda stond de ouderavond over EHBO bij kinderen op 25 juni a.s. (u komt toch ook?!) en de planning voor het najaar. Voor Inger was dit de laatste vergadering: na ruim 3 jaar oudercommissie draagt zij het voorzittersstokje over aan Marieke. En welkom aan ons nieuwe lid Christel! Wil jij ook eens bij een vergadering zijn? In september komen we weer samen, stuur een mailtje naar ocddap@gmail.com.

 

15 juni 2018
Hoera! Ook dit jaar hebben we laten zien dat wij voldoen aan de vooraf vastgestelde kwaliteitsnormen uit de harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ). Het certificaat blijft gehandhaafd.

 

14 juni 2018
De oudercommissie heeft informatie avond georganiseerd over EHBO bij kinderen. Op maandag 25 juni  Komt u ook? Opgeven kan via de mail ocddap@gmail.com of op de groep. 


8 juni 2018
Onder begeleiding van Gea (project voedseleducatie stadsvoedsel Zutphen), hebben de kinderen een leerzame en gezellige middag gehad. Wekelijks verzorgen zij samen de moestuin. Gisteren konden de eerste smoothies met groenten uit eigen tuin gemaakt worden!

 

1 juni 2018
Wat een mooie creaties maakte de kinderen op de buitenschoolse opvang. Ook Takkie onze wandelende tak mocht even uit zijn hok! Wat een succes en mooie tekeningen!

 

13 mei 2018
Onze buitenruimte aan de voorzijde, het gras ligt er in!

 

16 maart 2018
Vandaag waren wij op bezoek bij de Politie in Zutphen. De kinderen hebben genoten! Bedankt voor de gastvrijheid.
 

15 maart 2018
Peutergroep Duimelot sluit deze week het thema verkeer af met een busreis naar het station.
 

12 maart 2018
Vandaag namen Lieneke, Linsey, Lisa en Maartje hun VVE diploma in ontvangst. Gefeliciteerd Dames! 
 

28 februari 2018
Peutergroep de Wegwijzer is opnieuw geverfd en ingericht. 

 

31 januari 2018
Gisteren was de eerste OC-Vergadering van 2018. Compleet met Dikkertje Dap taart! We hebben een mooie planning gemaakt voor dit jaar, want er staat heel wat te gebeuren! Wil je meer weten? Het verslag van de vergaderingen kun je altijd opvragen, en een keertje aanschuiven kan ook. Mail ons: ocddap@gmail.com.
 
26 januari 2018
Bij Dikkertje Dap wordt er veel aandacht besteed aan taalontwikkeling. Daarom werkt Dikkertje Dap intensief samen met de Graafschapbibliotheek. Zo komt de VoorleesExpress regelmatig langs om een mooi prentenboek voor te lezen aan de kinderen. Deze week komt de VoorleesExpres langs inkader van de Nationale voorleesdagen. Het filmpje hieronder is een mooi voorbeeld van interactief voorlezen. De kinderen genieten er altijd enorm van en praten er nog lang over na op de groep. 

Link naar het filmpje: interactief voorlezen

18 januari 2018

Vandaag volgde de peuters tijdens peutergym een leuke les Tuimeljudo bij Stichting Judo Zutphen. Filmpje Tuimeljudo: Tuimeljudo.

22 december 2017

Vandaag hebben wij genoten van een heerlijke kerstlunch. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en veel speelplezier voor 2018!

25 november 2017
Sfeerimpressie ouder doe avond. Wat was het een gezellig avond!

7 november 2017
Tijdens de mooie dagen deze afgelopen zijn wij naar het bos geweest. Spelen in met de herfstbladeren en genieten van het zonnetje. Ook kwamen we een mooie paddenstoel tegen.

 

2 november 2017
Al enige tijd is B-SpOrtief een groot succes waar vele kinderen van 4 tot 13 jaar wekelijks aan deelnemen. Voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar is vandaag peutergym van start gegaan. Het doel van peutergym is om een bijdrage te leveren aan een gezonde en sportieve uitdaging voor uw peuter. Uw peuter maakt op spelenderwijs kennis met verschillende vormen van sport en spel. Deze sportvormen stimuleren tevens de motorische ontwikkeling van uw kind.  Alle peuters zijn welkom. Ook peuters die geen gebruik maken van de kinderopvang. Lees ook het krantenartikel uit de Stedendriehoek: krantenartikel peutergym Stedendriehoek of bekijk ons peutergymfilmpje: peutergym video.
 
31 oktober 2017


27 september 2017
Ook dit jaar zijn wij tijdens Bokbierdag, zondag 8 oktober weer geopend! Wij zijn geopend van 12:00 uur tot 19:00 uur. Dikkertje Dap biedt opvang aan voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Bij voldoende aanmeldingen zal zowel de verticale groep (0 tot 4 jaar) als de BSO (4 tot 13 jaar) geopend zijn.

Om er ook voor de kinderen een extra feestelijke dag van te maken gaan we poffertjes bakken, samen pizza's maken en heerlijk op eten en is er voor de kinderen die dat willen de mogelijkheid om geschminkt te worden. Voor deze dag vragen wij een bijdrage van € 25,00 per kind.

Wilt u verzekerd zijn van een plekje voor u kind? Aanmelden kan via de mail tessa@kinderopvangdikkertjedap.nl of kom zondag 8 oktober langs. Ook de kinderen die nog niet bij Dikkertje Dap spelen zijn van harte welkom!

 

26 september 2017
Vandaag soep met stokbrood als lunch bij Otje!

 


25 september 2017
De Rode Laarsjes bakte vandaag heerlijke pizza's.

 

24 september 2017
Ook wij zijn vandaag aanwezig bij het chocoladefestival. Kom je ook een kijkje nemen?

 

24 september 2017
Dikkertje Dap op weg naar duurzame energie. Al onze lampen zijn vervangen door led panelen.
 


20 september 2017
Wat zagen wij vanavond nou bij Dikkertje Dap? Is er niet goed schoongemaakt? Of is er stiekem een spinnetje aan het werk gegaan, zo vlak voor de eerste herfstdag? Kom het morgen bekijken, op de Dag van de Leidster! Groetjes van de oudercommissie.
 
15 september 2017
Peutergroep Duimelot is bezig met het thema eten en drinken. De peuters leren verschillende soorten groente en fruit kennen en doen hier verschillende activiteiten mee. Zo hebben we bijvoorbeeld al lekkere groentesoep en smoothies gemaakt! Vandaag hebben wij groente en fruit leren benoemen en sorteren. Meer foto's en video's vindt u bij op het besloten gedeelte op onze website.

 

14 september 2017
Het was vandaag weer een sportieve dag met B-SpOrtief. Sport u kind ook al mee? Een uur sporten voor € 2,00, voor meer informatie: B-SpOrtief.
 

30 augustus 2017
Zomerfeest 2017


Op Dikkertje Dap maken we er elke dag een feestje van, maar eens per jaar pakken we het groots aan. Het zomerfeest! Maanden van te voren zijn we in de weer om de voorbereidingen te treffen. Er worden vergaderingen gepland, draaiboeken gemaakt, taken verdeeld. Je kunt de hersenen horen kraken, ze zweten peentjes (proost!) "Wat zullen we dit jaar gaan doen en hoe pakken we het aan?" Wanneer alles in kaart is gebracht worden de telefoontjes gepleegd en mailtjes verstuurd. Let's get this party started.

Op zaterdag 9 september staat iedereen vroeg paraat. Ogen op half 7, haren nog half overeind. Maar het feest kan beginnen, want wij zijn binnen! Er wordt fruit geschild, dingen klaar gezet, ballonnen worden opgeblazen, vlaggetjes opgehangen en (prachtig zuiver) meegezongen met het foute uur. Om 11:00 uur kan het feest dan echt beginnen!

Tussen de magische bellen dansen, lachen, zingen, spelen en springen zoveel als maar kan… Daar worden we vrolijk van! Ook in de draaimolen, springkussen, met paard en wagen een rondje, dansworkshop of kijken naar de poppenkast is reuze leuk.

Wie na deze inspanning even moet bijkomen kan genieten van een bakje vitamientjes, cakejes, ijsjes, popcorn, poffertjes, kaas & worst en koffie/thee/limonade.

Aanvangstijden poppenkast en dansworkshops:
De poppenkast begint morgen om: 11.30, 12.15, 13.00 en 13.30 uur. Peuterdans is morgen bij Op de Trap om 11.00, 11.40 en 12.40 uur. Kids Dance is morgen bij Op de Trap om 11.20, 12.20 en 13.20 uur. Om 11.40 en 12.40 wordt buiten of bij Duimelot een workshop buikdansen gegeven. Om 11.40, 13.20 en 13.40 uur is in de gymzaal een workshop circus.

 


28 augustus 2017
Vanochtend zijn we gezellig bootjes wezen kijken aan de IJssel en hebben we heerlijk gespeeld bij Kinderboerderij de Schouw.
 

22 augustus 2017
De vloeren zijn weer spik en span. Een grondige reiniging en voorzien van een nieuwe waslaag!

19 augustus 2017
De nieuwe peutergroep en buitenschoolse opvang bij De Achtsprong zijn er klaar voor. Vanaf maandag is onze locatie in de Zuidwijken aan de Brink officieel geopend. Via de volgende link kunt u het lokaal bewonderen: video lokaal De Achtsprong
. U bent natuurlijk ook altijd welkom om een kijkje te komen nemen!

 


18 augustus 2017
De peuters bij Duimelot sloten de vakantie vandaag gezellig af met een peuter high-tea. Eerder deze week liepen zij over het blote voeten pad.

 


Vakantie BSO week 6
We hebben weer een gezellige week gehad met de BSO. Maandag zijn we naar de natuurspeeltuin geweest daar konden de kinderen zich uitleven met water en zand.
Dinsdag met de bakfiets naar het bos geweest. Hier hebben we een speurtocht gedaan en lekker gewandeld. Dit was een leuk avontuur. S'middags hebben we zelf chips gemaakt, MMM.
Woensdag zijn we naar Erve Brooks geweest, daar hebben we het blotevoetenpad en avonturenpad gelopen.
Donderdag hebben we vanwege de regen binnen spelletjes gespeeld en smiddags lekker buiten gespeeld.
Vrijdag hebben we de vakantie BSO gezamenlijk afgesloten met een feestelijke BBQ.


 


17 augustus 2017
Klein en groot samen broodjes halen op de markt.

 

12 augustus 2017
Vakantie BSO week 5
Weer een week vol gezelligheid achter de rug. De week zijn we begonnen met waterspelletjes. Op dinsdag hebben we de walburgiskerk toren beklommen tot aan de top, hier konden we over heel Zutphen kijken. Woensdags hebben we Zutphen ontdekt vanaf het water, met de fluisterboot hebben we een mooie tocht gemaakt. Donderdags zijn we wezen sporten in de gymzaal. Vrijdag hebben we de week afgesloten in het bos. Hier hebben we van alles verzameld waar we vervolgens ons eigen blote voeten pad van hebben gemaakt.

Volgende week vrijdag (18 augustus) sluiten we de vakantie op de bso af met een BBQ. Ook kinderen die vrijdag niet komen spelen op de bso zijn welkom op de BBQ! Meer informatie vindt u in onze nieuwsbrief: zomervakantie 2017.

 

10 augustus 2017
Vakantie BSO week 4

Ook deze week hebben we weer veel leuke dingen gedaan.

Maandag zijn we lekker veel buiten geweest. Lekker op het plein gespeeld en al het speelgoed uit de schuur gehaald.
Dinsdag hebben we de ingrediënten gehaald voor lekkere smooties. De kinderen zelf lekker al het fruit gesneden en allemaal hun eigen smootie gemaakt. Woensdag zijn de kinderen van de BSO samen met de peuters met de bus naar de kinderboerderij
geweest. Donderdag hebben de kinderen genoten van grote bellen op het plein ook zijn we in de ochtend met de kinderen naar het bos geweest voor een speurtocht. De terug weg door de stad gefietst om een lekker visje te halen voor de lunch. Vrijdag hebben we samen met de peuters een lekkere appeltaart gebakken en natuurlijk ook lekker opgegeten.

Het was een hele gezellige week op de BSO!
 


03 augustus 2017
Vakantie BSO week 3

Ook deze week was het weer een feest bij de vakantie BSO op Dikkertje Dap.

Maandag stond bowlen op het programma. De kinderen hebben er erg van genoten!

Dinsdag hebben de kinderen op grote vellen papier een 3d kamp geknutseld. De leukste ideeën kwamen voorbij. De kinderen waren erg enthousiast en zij konden niet wachten om hun creatieve ideeën te delen met andere kinderen en te laten zien aan de leiding. Wat was het een gezellige dag!

Woensdag zijn we naar de speeltuin in Eefde gegaan. Wat hebben zij gezellig gespeeld! Weer terug op Dikkertje Dap waren zij allemaal Picasso geworden. Wat hebben zij met z'n allen mooie verf tekeningen gemaakt. Super!

Donderdag hebben wij een reis naar China gemaakt. Daar hebben zij een Chinese omelet gemaakt. Ook hebben zij een Chinesedraak geknutseld.

Vrijdag zijn wij samen met de peutergroep naar de speeltuin in de buurt gegaan. Ook hebben wij boodschappen gedaan voor de cakejes die wij die middag gingen maken. Gelukkig waren wij voor de regen weer terug op Dikkertje Dap, want wat was het een regenachtige dag. Maar het was wel een gezellige dag!

Wij kijken met veel plezier terug op deze week. Op naar de volgende week!
 


29 juli 2017
Wat hebben we vandaag een gezellige dag gehad bij Food wall. Ook morgen zijn wij weer van 13:00 tot 18:00 uur te vinden bij Foodwall. Tot morgen!

21 juli 2017

Vakantie BSO week 2
Afgelopen maandag zijn we de week sportief begonnen met sport- en spel. Ook hebben we afgelopen week samen pannenkoeken gebakken en cocktails en soep gemaakt. Daarnaast brachten we een bezoekje aan de kinderboerderij, de speeltuin en de sluis in Eefde. Tijdens het warme weer hebben de kinderen genoten van diverse wateractiviteiten. Het was een gezellige week!

 

14 juli 2017
Vakantie BSO week 1
Ondanks dat het zonnetje wat minder scheen de afgelopen week is de bso de vakantie goed begonnen! We zijn naar de kinderboerderij geweest, naar de manage om te paardrijden en spelletjes te doen, met de huifkar op pad geweest, ook kwam de dierenambulance op bezoek en vertrokken we naar de 'Sahara' door de bso om te bouwen tot bioscoop.

Wij kijken alweer uit naar volgende week!
 

03 juli 2017
Bootjes kijken aan de IJssel!
 

29 juni 2017
Nationale modderdag, ook bij Dikkertje Dap. Wat een pret! Meer foto's zijn te vinden op de fotopagina.
 

 
28 juni 2017
Na de zomervakantie opent Dikkertje Dap binnen basischool de Achtsprong een peutergroep en buitenschoolse opvang. Binnen de school is hiervoor een apart lokaal ingericht. Zo ontstaat er een mooie doorlopende leerlijn van de opvang naar de basisschool. In het krantenartikel van 28 juni 2017 leest u hierover meer: krantenartikel 28 juni 2017. Dinsdag 4 juli is de feestelijke opening van peutergroep en bso de Achtsprong van 14:00 tot 16:30 uur. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

22 juni 2017

Wij genieten van het mooie weer! Waterpret, fruitwater drinken en buiten eten in de schaduw.
 

Mmm, de peuters op Duimelot hebben vandaag heerlijk een ijsje gegeten bij Talamini en zochten verkoeling bij het waterwerk aan de Overwelving.
 

09 juni 2017
Oudercommissie Dikkertje Dap
Nuttig verspillen? Tijd voor de oudercommissie hebben we eigenlijk nooit, en toch zijn we blij dat we OC-lid zijn! De tijd die we er aan 'verspillen' is altijd nuttig! Afgelopen dinsdag kwamen we als OC weer bij elkaar en spraken we over onze werkafspraken, de inzet voor het Dikkertje Dap zomerfeest in september maar ook over het kwaliteitskader, het klanttevredenheidsonderzoek en wetswijzigingen. Het OC-werk is divers, de sfeer is top, Gerrie informeert ons met veel enthousiasme en er is alle ruimte voor kritische vragen maar ook voor gezelligheid. Wil je meer weten? De notulen van de vergadering zijn beschikbaar via ocddap@gmail.com.


07 juni 2017
Vandaag met de Rode Laarsjes vrolijke papegaaien geknutseld! Wauw wat zijn ze mooi geworden!

 
31 mei 2017
KIKI Training & Coaching verzorgde vandaag de training Meldcode kindermishandeling. Voorafgaand aan de training hebben de pedagogisch medewerkers genoten van een lekker bakje soep. Het was een leerzame avond!


29 mei 2017
We gaan er graag met de kinderen lekker op uit. Vandaag is groep Otje met de bakfietsen op pad geweest.
 


25 mei 2017
Tandenvriend Michelle Esme kwam langs op Dikkertje Dap en de Wegwijzer. Via Michelle Esme loopt er een selfie winactie. Voor meer informatie zie de posters op Dikkertje Dap. Doe je ook mee? Klik op de volgende link om het krantenartikel te lezen: Stedendriehoek


24 mei 2017
Afgelopen periode is de Giraf groep bezig geweest met activiteiten rondom dieren.
 

18 mei 2017
Wij bedanken alle ouders, verzorgers die hebben deelgenomen aan het klanttevredenheidsonderzoek 2017. Blij zijn wij met het resultaat. Klik op de volgende link om het klanttevredenheidsonderzoek is in te zien: Klanttevredenheidsonderzoek 2017
.

16 mei 2017
Afgelopen donderdag was er freerunning tijdens B-SpOrtief. De film en de foto's zijn te vinden op het besloten gedeelte van onze website. Wil je ook een keer meedoen met B-SpOrtief? Je bent altijd welkom om op donderdag een gratis proefles te volgen.
B-SpOrtief!

 

 
10 mei 2017
Pippeloentje, onze babygroep stond 10 mei 2017 in de Steden Driehoek. Voor een grootformaat van het krantenartikel klik op de volgende link: Welkom op Pippeloentje.

 

09 mei 2017
Dinsdagochtend 9 mei was er in de BSO-ruimte een koffieochtend voor ouders met als thema Kinderen in het Verkeer! Heel toepasselijk: op de achtergrond deed een bovenbouwgroep verkeersexamen, terwijl wij luisterden naar Ilse van JongLeren in het Verkeer. Zij vertelde hoe belangrijk het is dat kinderen in de leeftijd van 0 tot 8 jaar al worden voorbereid op hun deelname in het verkeer. Alle zintuigen spelen een rol. Hoe kun je je kind helpen? Aan de hand van filmpjes kregen we ​de nodige tips. Het was leerzaam en leuk! In de Dikkertje Dap Krant volgt een uitgebreider verslag en links naar de filmpjes. Kijk alvast op https://www.facebook.com/Verkeerseducatie voor meer inspiratie en informatie.

 

05 mei 2017
Als afsluiting van de meivakantie hebben de kinderen de ochtend heerlijk gespeeld bij Ballorig!

 

26 april 2017
Wij wensen iedereen een mooie koningsdag en een fijne meivakantie!

 


21 april 2017
Vorige week hebben we gezwommen bij Zwembad de IJsselslag. Wat hebben we genoten! De foto's van het zwemmen zijn te vinden op onze nieuwe website. Ook voor de Giraf, Otje en peutergroep Duimelot zijn de nieuwe foto's te bewonderen op het besloten gedeelte van onze website hierop kunt u rechtstreeks inloggen.

Wij wensen u veel kijkplezier!


20 april 2017
Lekker kibbeling eten in het zonnetje!

 

19 april 2017
Op dinsdag 9 mei 2017 is er een ouderochtend
georganiseerd. Het thema voor de ouderochtend is: "JONGleren in het verkeer". Het programma start om 09:00 uur en zal ongeveer een uur duren. Een gastspreker van VebeMedia zal de ochtend inleiden. Meer informatie vindt u in onze nieuwsbrief: JONGleren in het verkeer.

14 april 2017
Vandaag hebben we een gezellige paas brunch gehad! We wensen jullie allen een vrolijk Pasen.
 


11 april 2017
Zwembad de IJsselslag heeft ons uitgenodigd om te komen zwemmen! Komende donderdag mogen de kinderen van B-SpOrtief, BSO Op de Trap, de Montessori BSO en BSO de Wegwijzer zwemmen! Denkt u aan het meegeven van zwemkleding? Meer informatie vindt u in onze nieuwsbrief: zwemmen 13.04.2017.


06 april 2017
Goed nieuws voor alle peuters in Zutphen! De peuterregeling is sinds 1 april 2017 van kracht. Meer informatie? U bent altijd welkom om vrijblijvend een kijkje te nemen op een van onze peutergroepen.
  • Peutergroep Duimelot
  • Montessori Peutergroep
  • Peutergroep de Wegwijzer
  • Peutergroep de Achtsprong
Meer informatie over de subsidieregeling voor peuters vindt u hier: Gemeente Zutphen.

17 maart 2017
Samen op pad langs de eendjes en ganzen. alle eendjes zwemmen in t water 🎶 la la la laaaaaa.... Groep Otje en Giraf.

 

16 maart 2017
Knuffelen op babygroep Pippeloentje!

 


Peutergroep de Wegwijzer bracht een bezoek aan de kinderboerderij. Genieten van het mooie weer.
 



08 maart 2017
Als de lente zich buiten niet laat zien halen wij de lente naar binnen! Op de Rode Laarsjes hebben ze vandaag lekker geknusteld. 

 

 
B-SpOrtief
Volg een gratis proefles B-SpOrtief. B-SpOrtief wordt elke donderdagmiddag in twee groepen aangeboden. De eerste groep is van 15.15 tot 16.15 uur en de tweede groep is van 16.15 tot 17.15 uur. De lessen vinden plaats in de gymzaal van het Mozaiek. Bij mooi weer zal ook de buitenlucht worden opgezocht. B-SpOrtief is er voor alle kinderen van 4 tot 13 jaar. Sport jij morgen met ons mee?

 
 
04 maart 2017
Tijdens de voorjaarsvakantie was er op de BSO het thema: Hollandse Kou. Het was een actieve week met leuke activiteiten zoals: schaatsen bij de Scheg, het uitvoeren van ijs experimenten, spelen van Hollandse spelen en erwtensoep maken. Kom jij de volgende vakantie ook bij ons spelen?


27 februari 2017 
Alle lieve, ondernemende, ondeugende en blije momenten op de Rode Laarsjes zijn te bewonderen in de film: De Rode Laarsjes. Kom je ook kijken op maandag 13 maart? Aanmelden kan op de groep. 

 
 
23 februari 2017
Tijdens de storm knutselde de kinderen op Otje en de Giraf mooie parapluutjes.

 

10 februari 2017
In Zutphen kunnen vanaf het voorjaar alle peuters twee dagdelen per week naar de opvang. De gemeente wil dit mogelijk maken met een nieuwe subsidieregeling. Dat kondigt wethouder Patricia Withagen aan.  Hieronder vindt u een kopie van het krantenartikel in de Stentor Zutphen op 10 februari 201, link naar het artikel: Krantenartikel de Stentor 10.02.2017.

 


09 februari 2017
De kinderen en leidsters zijn druk geweest met het maken van Valentijn cadeautjes. Waarmee zullen de kinderen u tijdens Valentijn verassen?

 


08 februari 2017
Krantenartikel Steden Driehoek 08 februari 2017.




02 februari 2017
Vandaag verzorgde Stichting Judo Zutphen een leuke judo clinic voor B-spOrtief. De kinderen maakten op ene leuke en sportieve manier kennis met de sport Judo. Kom je ook een keer met ons mee sporten?

 

31 januari 2017
Dikkertje Dap is samen met zwembad de IJsselslag een samenwerking gestart. Samen maken we het mogelijk dat kinderen zwemles kunnen volgen onder BSO-tijd. Kinderen worden door een pedagagogisch medewerker naar het zwembad gebracht. Daar volgt het kind zwemles, gegeven door een gediplomeerde zwemdocent. Tijdens deze les blijft de pedagogisch medewerker aanwezig in het zwembad. Tijdens de zwemlespauze zorgt zij voor een hapje en sapje. Mogelijk haalt uw kind nog voor de herfstvakantie diploma A. Hoe leuk is dat?

23 januari 2017
Vandaag was tandarts Michelle Esme (tandenvriend Arnhem) op bezoek bij peutergroep Duimelot. Wat vonden ze het leuk! Tandenpoetsen bij meneer aap en allemaal een tandenpoets diploma. Wilt u meer informatie over tandenpoetsen? Kom dan naar onze ouderavond op 30 januari, inloop vanaf 19:15 uur.

 



18 januari 2017 
Schaatsen met B-SpOrtief, trek warme kleren aan en neem je schaatsen mee naar de bso. Zoals het het er nu naar uitziet is de Zutphense ijsbaan (ZIJV) morgen geopend en gaan we gezellig schaatsen. B-SpOrtief tot morgen!

04 december 2016
Een nieuw speelhuisje voor Peutergroep de Wegwijzer en de Ziggo Balance Bubble voor Peutergroep Duimelot. 


24 november 2016
Tarieven 2017
Dikkertje Dap hanteert het uitgangspunt dat de kinderopvang betaalbaar moet blijven voor ouders en Dikkertje Dap. Ook in het jaar 2017 is het streven om het uurtarief te hanteren waarover ouders geheel kinderopvangtoeslag ontvangen. Per 1 januari 2017 zal de uur prijs voor de dagopvang € 7,18 worden en het tarief voor de buitenschoolse opvang € 6,69. Dit is een totaal prijs (incl. voeding, luiers, fruit etc). De verhoging is nodig om in exploitatieve zin het hoofd te kunnen bieden aan de prijsstijgingen waar Dikkertje Dap mee ta maken heeft en krijgt. Het is van belang dat u, als ouder/verzorgzer, de nieuwe uurprijs door geeft aan de Belastingdienst, via www.toeslagen.nl.

Via de link hier onder vindt u de vastgestelde tegemoetkoming in de kinderopvang welke is vast gesteld door het rijk: Kinderopvangtoeslagtabel 2017.


09 oktober 2016
Met Bokbierdag was Dikkertje Dap gratis geopend, ook de kinderen die nog niet bij Dikkertje Dap spelen waren van harte welkom. Tijdens bokbier dag hebben de kinderen heerlijk gespeeld en genoten van zelf gebakken poffertjes.

08 juni 2016



Krantenartikel 08 juni 2016 in de Stedendriehoek.

08 juni 2016
Op donderdag is Dikkertje Dap kinderopvang vaak te vinden op de markt. Op 2 juni 2016 waren wij ook weer te vinden op de markt en hebben we heerlijk gespeeld bij het nieuwe waterwerk op de overwelving. Tijdens het spelen zijn wij overwachts gefotografeerd. Zie hieronder de foto uit de Zutphense koerier.

 
foto Zutphense koerier 08.06.2016

04 juni 2016
Op 4 juni 2016 deden de dappere dikkertjes mee aan het beachvolleybal toernooi in Eefde. Zij behaalden hierbij de eerste plaats.

 

21 mei 2016
Afgelopen zaterdag was Dikkertje Dap gesloten ivm het jaarlijkse teamuitje. We gingen met een legerbus op naar Expeditie Robinson. Het was een top dag!

 

13 mei 2016
Het hele team van Dikkertje Dap kinderopvang is weer geslaagd voor de Kinder-EHBO en/of BHV.

30 april 2016

Hoera!! het hele team van Dikkertje Dap kinderopvang is vandaag geslaagd voor de Training Taal- en interactievaardigheden in de Kindervang (TINK).

10 februari 2016
Na de voorjaarsvakantie is bij kindcentrum Cbs de Wegwijzer de BSO van start gegaan. Dikkertje Dap kinderopvang en de Wegwijzer bouwen samen verder aan een het integraal kindcentrum.
krantenartikel 10 februari 2016.jpg

21 december 2015

De tarieven voor 2016 zijn wederom conform het wettelijke uurtarief. Ouders ontvangen over het hele bedrag kinderopvangtoeslag. Het uurtarief voor de kinderopvang wordt € 6,89 en het uurtarief voor de buitenschoolse opvang wordt € 6,42. Bovenstaande uurtarieven gelden ook voor de zaterdag- en flexibele opvang.

17 september 2015
Vandaag is het de dag van de leidsters. De oudercommissie van Dikkertje Dap bracht een leuke verassing op elke groep. Een vrolijke bos bloemen gemaakt door de kinderen. Namens de leidsters: Dankje wel!

12 september 2015
Het eerste lustrumfeest was een succes en werd goed bezocht door ruim 300 bezoekers. Er waren verschillende activiteiten zoals: op de foto met Elsa uit Frozen, een ritje met paard en wagen, een rondje in de draaimolen, spelen met de reuze bellen, poppenkast, springen op de stormbaan of op het springkussen voor de allerkleinste. Tussen door hebben we genoten van alle lekkernijen vooral de ijsjes vielen in de smaak. Bedankt voor deze mooie dag en cadeaus!

09 augustus 2015
Vorige maand heeft het hele team van Dikkertje Dap de kinder EHBO en/of BHV training gevolgd. Vandaag zijn de diploma's binnen gekomen. Het hele team is weer geslaagd voor de Kinder EHBO en/of BHV # Toppers!

Januari 2015
Nieuwe tarieven zijn wederom conform de wettelijke uurtarief. Ouders ontvangen over het hele bedrag kinderopvangtoeslag.Kinderopvang uurtarief € 6,84. BSO uurtarief € 6.38. Het maakt niet uit of je kind op wisselende dagen of op vaste dagen komt op Dikkertje Dap. Inmiddels zijn we dagelijks, 6 dagen in de week geopend van 6:30 tot 18:30 uur. 6 dagen? Ja, we zijn elke zaterdag open.  Wij zijn ook te volgen op facebook Facebook Dikkertje Dap kinderopvang

November en december 2014
In november is er een ouderavond geweest vooral in teken van het komende Sinterklaasfeest. Dit jaar waren we op 31 december de hele dag geopend.  

Oktober / november 2014
chr basisschool en Dikkertje Dap hebben de handen ineen geslagen en in november is ons integraal kindcentrum geopend. We zijn gestart met een peutergroep. ( Duimelot verhuisde vanuit Dikkertje Dap naar de Wegwijzer) Voor peuters die al verder zijn is het mogelijk om met materiaal uit groep 1 te spelen / te werken. Als ouders van het kind al weten dat het kind naar de WEgwijzer basisschool gaat dan is het ook mogelijk dat de peuter in groep 1 gaat spelen met het materiaal. Op de peutergroep de Wegwijzer komen peuters de hele dag (dagopvang)  of dagdelen of voglens oude reguliere peutergroeptijden en/of peuters met een VVE indicatie.  Voor meer informatie : www.dewegwijzer-zutphen.nl 

September 2014
Ziggo balance bubbel is geplaatst in de tuin. Kinderen vinden 'm helemaal geweldig en wat kan je er veel mee..... erop klimmen,. er doorheen klimmen, balanceren, er onderdoor kruipen, er op zitten, er op staan, te veel om op te sommen. Kinderen verzinnen er steeds nieuwe dingen mee te doen. 

12 Juli 2014
Zomerfeest, aangeboden en geheel georganiseerd door het team van Dikkertje Dap. Een gezellige drukte van kinderen met hele families die mee kwamen. Opa's, oma's, tante's, oom's, neven en nichten, iedereen was welkom. Er was van alles georganiseerd: ritje met paard en wagen, konijn aaien, watertafel, springkussen, live muziek van de kinderband; poffertjes eten, een meneer die prachtige dieren van balonnen maakt, fruithapjes, sapjes, smincken  en nog veel meer. Voor de bso was er op het Mozaiek plein van alles te beleven. Op de survival baan waren veel kinderen te vinden. Popcorn bakken, Suikerspin snoepen en gezonde verse sapjes.

Juni 2014
Montessori, Bredeschool kindcentrum de Plotter is dubbel gevisiteerd. Zie hierachter de link naar het nieuwsartikel. http://www.bredeschool.nl/actueel/nieuwsbericht/artikel/kindcentrum-de-plotter-dubbel-gevisiteerd.html.

April 2014
Het team van Dikkertje Dap bedankt alle ouders die de klanttevredeneheidsonderzoek hebben ingevuld. Het respons was 54% . Rapport KTO Dikkertje Dap 2014 (1).pdf  Wij zijn blij met het resultaat en zien verbeterpunten waarmee we aan de slag gaan.

Wij zijn ook te volgen op facebook Facebook Dikkertje Dap kinderopvang

Samenwerking met de Wegwijzer
Dikkertje Dap is in gesprek met basisschool de Wegwijzer om samen Kindcentrum de Wegwijzer te realiseren. Wanneer meer nieuws is, hoort u van ons.

Klanttevredenheidsonderzoek  2014
Om te weten te komen of onze klanten tevreden zijn over de opvang van hun kind en of zij goed geinformeerd zijn, wordt er een klanttevredenheidsonderzoek gehouden. Welke wensen / behoeftes hebben onze klanten en waar kan ons aanbod in de dienstverlening nog beter aansluiten. kwaliteitsverbetering is het uiteindelijk doel.  het onderzoek is uitbesteed aan onderzoeksbureau NL-EYES.
Het team van Dikkertje Dap hoopt dat al onze klanten deelnemen zodat we mooie verbeterslagen kunnen maken. Immers: het kan altijd beter!

Oud en Nieuw 2014
De beste wensen van Dikkertje Dap ontvangen op je facebook als ouder. In no-time is dit bericht door vele ouders gezien. Het is facinerend om te zien hoe snel Facebook werkt.  

Dikkertje Dap movie1
Wat ook op facebook staat is onze Dikkertje Dap the movie 1

Najaar 2013
Na de herfstvakantie zijn ook op Duimelot, peutergroep de openingstijden verruimd. Ook zij zijn dagelijks van 7.00-18.30 uur geopend. Het najaar stond verder in teken van voorbereidingen op de
feestdagen. Het grote kinderfeest en Kerstfeest.

Prijs
Dikkertje Dap hanteert, als maatschappelijke onderneming, het uitgangspunt dat de kinderopvang betaalbaar moet blijven voor ouders en Dikkertje Dap. Ook voor het komende jaar zal Dikkertje Dap een uurtarief hanteren waarover ouders geheel een kinderopvangtoeslag ontvangen. We hanteren de wettelijk vastgestelde uurprijs en behouden het recht om tussentijds het uurtarief aan te passen op grond van gewijzigde omstandigheden, met een termijn die gelijk is aan de overeengekomen opzegtermijn van een maand. Dikkertje Dap volgt de jaarlijkse indexering van de maximum uurprijs door de overheid.

De uurtarieven voor 2014 worden:
Dagopvang € 6,70 en
Buitenschoolse opvang € 6,25
Dit is een totaal prijs (inclusief voeding, luiers, fruit etc.)


Augustus 2013
De kinderen van Op de Trap, de bso van Dikkertje Dap, hebben de voortuin verandert in een indianendorp. De zelfgemaakte fleurige wigwams staan regelmatig voor de deur - ug-
Met het prachtige weer hebben enkele sterke mannen het paaltjesvoetbaleld gerealiseerd en op internet is bij Mohican een flitsend filmpje te zien.   

Juli 2013
Het Montessori kindcentrum groeit gestaag en na de zomervakantie gaat de Montessori peutergroep uitbreiden door ook hele dagopvang aan te bieden. De peutergroep waar de Montessori visie en werkwijze voorop staan is op alle dagen open van 7.00-18.30 uur. (behalve de zondag en feestdagen)  Samen met de gestarte Montessori BSO is het een mooie invulling  van het Montessori kindcentrum voor kinderen vanaf 2.5 jaar tot 13 jaar. Informatie hierover kunt u bij de Montessori school of bij Dikkertje Dap ontvangen. De Voor - en vroegsschoolse educatie wordt geintegreerd aangeboden. De stelling dat kinderen het meest leren van elkaar blijkt  niets te veel gezegd na een half jaar werken met de samengestelde peutergroepen. 

Modderdag 28 juni 2013 
Modderdag, een internationaal feest die ook op Dikkertje Dap werd gevierd. Prachtig feest waar de kinderen van genoten hebben. Foto's komen op de fotosite voor ouders.  

Zomerfeest
Op 15 juni j.l hebben alle kinderen samen met ouders, opa en omas, tantes en ooms de komst van de zomer gevierd op Dikkertje Dap. De paarden zijn uit de stal gehaald, zanger Peter Migchelbrink zong met 'de Pietjes' het hoogste lied, springkussens, smincken, een voorleesshoek en er waren nog veel meer leuke dingen te doen voor de kleintjes! Voor de oudere kinderen op de BSO was er een survivalbaan en leuke spelletjes zoals koemelken. Er zijn heel veel poffertjes gegeten, er is 7 liter poffertjebeslag opgegaan.

Uitbreiding met de Montessori BSO 20-05-2013
Na de meivakantie is op de Montessori basisschool de Plotter de Montessori BSO van start gegaan. Er is gezamenlijke folder ontwikkeld en verspreid door Zutphen, Eefde en Warnsveld   

Peutergroep Duimelot en Montessori peutergroep draaien vanaf januari 2013 onder de vlag van Dikkertje Dap en het lijkt vanzelfsprekend. De peutergroepen bieden in totaal plaats voor 30 peuters met een Voor- vroegschoolse educatie. Vanuit de kinderopvang komen de peuters op vaste dagen naar de peutergroep toe. Dit is een extra activiteiten aanbod en een mooie voorbereiding op de basisschool. Ook uit de buurt maken peuters gebruik van de peutergroep. Op deze manier is de samenstelling van de groep mooi divers en leren de kinderen het meest van elkaar. 

maart - april 2013
Als eerste werden 24 platanen (bomen) en 7 hazelaars (struiken) gepland. Vervolgens is een deel van het gras en tegels verwijderd om ruimte te maken voor een mooi pad van totaal 100 m2 kleurige klinkers. Er is veel zand omgewisseld voor grond om nieuwe graszoden neer te leggen. De kinderen vinden het prachtig en gebruiken het pad inmiddels als fietspad. Aan de bomen hangen inmiddels tasjes met aardbeien.Ook in plantenbak zijn de eerste zaadjes de grond in gegaan. In de buitenruimte van de BSO is de grote witte berk vakkundig verwijderd door het bedrijf Mulderij. Dat gaf veel bekijks voor de kinderen en medewerkers. Dat is de eerste aanzet voor de buitenruimte van de BSO. Er liggen stapels met tegels klaar om te bestraten zodat kinderen straks paaltjes voetbal kunnen spelen.

14 maart 2013
Oe site onder het kopje buitenruimte vind u het tuinontwerp van DikkertjeDap. Inmiddels zijn de eerste offertes aangevraagd en zal het niet lang meer duren voordat de buitenspeelplaats langzaam veranderd in een droomspeelparadijs voor de kinderen!

14 februari 2013
Het kwaliteits- management systeen van Dikkertje Dap is onlangs in goede handen ondergebracht bij Peter Mengerink van Awake Advies. Er is een flinke verbeterslag gemaakt in ons kwaliteitshandboek. www.awake-advies.nl.

08 februari 2013 
Kranten artikel Med Energie naar School  project Med Energie naar School.pdf

03 januari 2013 Massaal gehoor op onze vacature
Via deze weg willen we alle sollicitanten bedanken voor de vele brieven die bij ons zijn binnen gekomen. Meer dan 150 belangstellenden! Op dit moment zijn de brieven voor de kinderopvang geselecteerd en zijn de eerste gesprekken geweest. Half januari volgen nog een aantal gesprekken. Voor de BSO volgt komende week de briefselectie, waarna de uitnodigingen voor gesprekken de deur uit gaan. We hebben er alle vertrouwen in enthousiaste en sprankelende krachten aan te nemen!

Ontwerp buitenruimte
Er hangt in de hal van de Kinderopvang en Op de trap een ontwerp van de buitenruimte is ontworpen door Robert Wijnhoven.  In het voorjaar gaat de groeituin van start door eerst de 24 bomen te planten op de buitenruimte bij de kinderopvang. Deze bomen gaan voor schaduw zorgen zodat we zomers ook daar kunnen spelen. binnenkort is het plan ook op de site te zien.

Prijs
Dikkertje Dap hanteert, als maatschappelijke onderneming, het uitgangspunt dat de  kinderopvang betaalbaar moet blijven voor ouders en Dikkertje Dap.  Ook voor het komende jaar zal Dikkertje Dap een uurtarief  hanteren waarover ouders geheel een kinderopvangtoeslag ontvangen. We hanteren de wettelijk vastgestelde uurprijs en behouden het recht om tussentijds het uurtarief aan te passen op grond van gewijzigde omstandigheden, met een termijn die gelijk is aan de overeengekomen opzegtermijn van een maand. Dikkertje Dap volgt de jaarlijkse indexering van de maximum uurprijs door de overheid.
 
Hoe werkt dat?
Het is een wettelijk systematiek waarin de verwachtingen van het Centraal Planbureau uit voorjaar 2012 voor de ontwikkelingen van loonkosten en prijzen in het jaar 2013 verwerkt.
(CAO afspraken; pensioenfonds, ziektekosten, btw verhoging, gas en electra,  etc etc) Voor 2013 wordt bezien of die verwachtingen juist waren. Als dan blijk dat de verwachtingen voor 2013 afwijken van die van voorjaar 2012 dan wordt normaal gesproken de indexering achteraf gecorrigeerd. Dat kan opwaarts zijn maar ook neerwaarts. Dit wordt dan verwerkt in de indexering per 1 januari 2014.
 
De uurprijs wordt verhoogd met 1.55 %. De uurtarieven voor 2013 worden:
Dagopvang € 6,46 en
Buitenschoolse opvang € 6.02.
Dit is een totaal prijs (inclusief voeding, luiers, fruit etc.) 


28 november 2012 
Krantenartikel: "Peuterspeelzaal definitief uit beeld" Peuterspeelzaal definitief uit beeld - De stentor 28 november 2012.docx


24 oktober 2013
Krantenartikel: "Hoera! Dikkertje Dap heeft een nieuw thuis"
Hoera DikkertjeDap.pdf


Hoera! Dikkertje Dap heeft een nieuw thuis.

1 september was het zo ver! Het nieuwe gebouw van Dikkertje Dap werd geopend!
De dag begon feestelijk. er waren al veel ouders met kinderen aanwezig en we zagen zelfs al wat nieuwe gezichten. Wethouder Willeumier - Noordhoff van de afdeling Jeugd- en Jongerenwerk heette iedereen van Dikkertje Dap van Harte Welkom op haar nieuwe locatie en feliciteerde ons met onze HKZ-certificering. Daarmee voldoen wij aan de hoge kwaliteitseisen binnen de kinderopvang! Gerrie bedankte alle mensen die de nieuwbouw tot stand hebben gebracht.

 

De Wethouder Willeumier - Noordhoff opende Dikkertje Dap officieel en vervolgens werden alle ouders, kinderen en genodigden binnen uitgenodigd, waar lekkere hapjes en sapjes stonden te wachten. Tussen de gezellige muziek en grapjes van Samba Salad door, werden er in overvloed felicitaties, complimenten, cadeaus en bloemen uitgedeeld.


 



Het team werd even stil van het prachtige cadeau dat we mochten ontvangen van de ouders. De oudercommissie overhandigde namens de ouders een prachtig beeld van spelende kinderen en een high tea bon bij de Pelikaan. Heerlijk!

Alle gasten danken wij nogmaals voor hun komst en de gezelligheid die ze meebrachten om dit prachtige feest te vieren.  Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag!  


 



Juli 2012
H
IEP HIEP HOERA Dikkertje Dap is verhuisd! Samen met de kinderen en ouders werd er afscheid genomen en  vertrokken we vanuit ons tijdelijke huisvesting aan de Savornin Lohamanstraat naar ons prachtige ruime onderkomen aan de Paulus Potterstraat 6. Met een beetje weemoed terugkijken maar vooral vooruit kijken naar wat gaat komen! Aangekomen op Dikkertje Dap, tijd voor een een bakkie koffie en taart. Voor de kinderen een feest van herkenning: Oh, daar is de auto en de boot en de poppen en de ..... het mooie nieuwe klim- speelhuis in de speelhal.
Inmiddels zijn we aardig ingeburgerd en wordt er hard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten. Als allerlaatste wordt het definitieve hek geplaatst en hopelijk wordt dat gehaald voor het openingsfeest op 1 september 2012.

28 Juni 2012 krantenartikel: "Peuterspeelzalen gaan samenwerken"
Peuterspeelzalen gaan samenwerken 28 juni 2012.pdf

20 juni 2012 krantenarikel: "Iedereen is welkom bij Dikkertje Dap"
Iedereen is welkom op Dikkertje Dap 20 juni 2012.pdf

Mei 2012

De nieuwbouw wordt een maand eerder opgeleverd. Dat vinden wij super! Wij kijken uit om te starten aan de Paulus Potterstraat 6. We zijn volop bezig met plannen maken over de binnen inrichting en hoe de buitenruimte er uit komt te zien. De buitenruimte is zo groot dat er een Tuinontwerp wordt gemaakt door Robert Wijnhoven. Het wordt een groeituin, een tuin die in ontwikkeling blijft en meegroeit met Dikkertje Dap. We starten daar vanaf 9 juli. 

Op alle zaterdagen zijn we open en in de maanden juli en augustus houden we OPEN HUIS.  U bent Welkom om kennis te maken met Dikkertje Dap.

Wat eind mei ook van start gaat is het HKZ certificering. Er komt een extern bureau een onderzoek doen bij ons in de tijdelijke huisvesting. En eind juni, kort voor onze verhuizing, voor de laatste keer een onderzoek.

Op onze vacature in april hebben 54 sollicitanten gereageerd! De briefselectie viel niet mee want veel kandidaten hadden veel in huis. We zitten nog midden in de sollicitatieprocedure dus wordt vervolgd.


01 April 2012
Woensdag 28 maart 2011 stond Dikkertje Dap in de Zutphense Koerier. Heeft u het artikel gemist? of wilt u het nogmaals lezen? Klik dan op de onderstaande link!

 DikkertjeDap_klaar_voor_verhuizing.docx  (Link naar krantenbericht)

Maart 2012
Tarieven Paulus Potterstraat
Dikkertje Dap hanteert, als maatschappelijke onderneming, het uitgangspunt dat de kinderopvang betaalbaar moet blijven voor ouders en Dikkertje Dap. Ook in ons nieuwe onderkomen zal Dikkertje Dap een uurtarief hanteren waarover ouders geheel de kinderopvangtoeslag ontvangen.We hanteren marktconforme tarieven.

Na overleg met de oudercommissie zijn per augustus 2012 de vastgestelde uurtarieven:
Dagopvang € 6,36 en Buitenschoolse opvang € 5,93  Dit is een totaal prijs ( incl. voeding, luiers, fruit etc.)

De oplevering is een maand eerder en we starten vanaf 9 juli 2012 op de nieuwe locatie.

Februari 2012
Wat was het koud ...... de afgelopen week. Tja, dan ligt de bouw aan de Paulus Potterstraat stil...... Gelukkig is de temperatuur weer gunstig voor de bouw. Dat vinden wij wel fijn want wij kijken uit naar de verhuizing en zien ons al helemaal 'spelen' daar aan de Paulus Potterstraat. 

Onze tijdelijke huisvesting is volledig en grondig aan de buitenkant geverfd, in opdracht van Gemeente Zutphen. Het ziet er prachtig uit! 

Op 13 maart 2012 kunt u ons ook vinden op het Werkplein. Dan organiseert het Werkplein een zorg- en welzijnsmarkt voor werkzoekenden en werkgevers. Dikkertje Dap verzorgt daar de kinderopvang.  Werkzoekende ouders kunnen zich dan ongestoord orienteren op de zorgmarkt. Daarnaast staan we er als werkgever want we zullen in de nieuwe Dikkertje Dap medewerkers nodig hebben om ons team te versterken.

30 november 2011
De uitslag van de tevredenheidsonderzoek is bekend en wij zijn trots op ons 1e prachtige rapport. Het is een mooi vertrekpunt en er volgen verbeterpunten. Hartelijk dank aan alle klanten die meegedaan hebben.

KTO_BASIC_Verslag_Dikkertje_Dap.pdf (link naar het tevredenheidsonderzoek)
 
Mocht u de onderliggende onderzoeks grafieken willen inzien is dat mogelijk. Op Dikkertje Dap ligt dit ter inzage.

20 November 2011
Woensdag 9 november 2011 stond Dikkertje Dap in de Zutphense Koerier. Heeft u het artikel gemist? of wilt u het nogmaals lezen? Klik dan op de onderstaande link!

Krantenartikel_Op_Ontdekkingsreis_met_DikkertjeDap.docx (Link naar krantenbericht)

1 November 2011
Hiep hiep hiep Hoera. Dikkertje Dap 1 jaar!!!

Oktober 2011

Dikkertje Dap heeft samen met kinderopvang Avonturijn, te Ruurlo een tevredenheidsonderzoek lopen. Het onderzoek is uitbesteed aan onderzoeksbureau NL-Eyes. Naast regionale benchmark kunnen we onze resultaten ook vergelijken met de landelijke cijfers. Voor Dikkertje Dap een belangrijke eerste nulmeting en wij hopen dat al onze klanten meedoen.

Wij willen graag de wensen en behoeften van onze klanten horen om zodoende ons aanbod in de dienstverlening hierop beter te kunnen afstemmen. Het uiteindelijke doel van het onderzoek is kwaliteitsverbetering.

HOERA, de bouw gaat starten op dinsdag 27 september! eerst wordt het oude gebouwtje gesloopt. Om de bouw te volgen komt er een foto album op de site. 
 
September 2011

De omgevingsvergunning is verleend en de bouw van ons nieuwe locatie aan de Paulus Potterstraat zal spoedig starten. We houden u op de hoogte. 
Onze zonwering buiten waren niet bestand tegen de stormachtige wind afgelopen dagen en  kraaaaaak, de doeken waaiden uit de naad. In onze tijdelijke huisvesting blijf de prijs op
€ 5.90 per uur. Ons uitgangspunt blijft dat het betaalbaar moet blijven voor de ouders en voor Dikkerte Dap. Ook in de nieuwbouw zal in ieder geval de uurprijs niet boven het door de overheid vastgestelde uurprijs komen. Wat het daadwerkelijk gaat worden, wordt vervolgd na overleg met de oudercommissie. 

Juli 2011
Op de speelplaats buiten is zonwering aangebracht.  Wij wensen u een fijne zomervakantie! 
Tot ziens,

Mei 2011
Bent u op zoek naar professionele kinderopvang? Dan bent u Welkom om kennis te maken op 
25 juni van 10.00-12.00 uur en van 14.00-16.00 uur. Uiteraard bent u ook op andere dagen Welkom.  We hebben nu nog op alle dagen nog plaats. We zijn ook op zaterdag open!  De tweede groep is van start gegaan en heet de Rode Laarsjes. 
 
Op onze vacature in maart hebben 34 sollicitanten schriftelijk gereageerd. Inmiddels heeft de sollicitatieprocedure geleid tot 2 nieuwe medewerkers op Dikkertje Dap.

Dikkertje Dap heeft een voltallige oudercommissie. Er is een  link naar de oudercommissie site waarop ouders informatie van de oudercommissie kan vinden. De DikkertjeDapKrant is niet meer openbaar voor iedereen te lezen i.v.m privacy wetgeving. Ouders ontvangen de DikkertjeDapKrant. Deze is ook te lezen op de besloten foto / album. 
 
Inmiddels staat de glijbrugcombi buiten en de kinderen vinden het geweldig. Ook het voetbalveld achter onze speelplaats is mooi opgeknapt door de gemeente. Een hele belevenis voor groot en klein om de grote werkvoertuigen zoals een shovel, zandkiepwagens in actie te zien. Er staan foto's op de site voor de ouders.

April 2011
Op 30 maart is een kennismakings /informatie-avond geweest voor al onze toekomstige buren aan de Paulus Potterstraat. De nieuwe tekeningen staan in het fotoboek bij locatie 2011.
Aan de buitenruimte is hard gewerkt. Er is inmiddels een speelhuisje geplaatst, nieuw zand in de zandbak en de bielzen zijn van het speelplein verwijderd. Begin mei komt er nog een buiten speeltoestel, een glijbrugcombi.  
De tweede groep begint al mooi vorm te krijgen en we starten hier vanaf 1 mei. Binnenkort worden er foto's van beide groepen op de site geplaatst.

Februari 2011
Binnenkort vindt u hier de laatste nieuwtjes van Dikkertje Dap. Over de nieuwbouw, onze eerste DikkertjeDapkrant en onze HKZ certificering in augustus 2011. Onder deskundige begeleiding van Ko Doedens van Shape consult. www.shapeconsult.nl

Wist u al dat....
We ook op zaterdag open zijn ???
En we in mei 2011 de tweede groep openen ???
In het voorjaar de buitenspeelplaats wordt opgeknapt ???

14 november 2010

Zaterdag 13 november gaf Johan Luijendijk, bekend van de Ondernemersturbo en raadslid voor Groen Links, het officiele startsein van de opening Dikkertje Dap. Helaas ontbrak de datum in de geplaatste uitnodiging in de Zuthense Koerier. Enkele oplettende geintresseerde gaven dit via de mail aan. Hartelijk dank hiervoor. 
De feestelijke opening werd goed bezocht en was een gezellige bijeenkomst. De grote lichte ruimte, de speelhoeken, de gehele aankleding van Dikkertje Dap werd gewaardeerd. De goede wensen en mooie tekeningen werden aan een ballon gehangen.  Johan Luijendijk hield een kort maar krachtige toespraak. Hierna gaf hij het startsein om de ballonnen gezamenlijk  buiten los te laten. Het was een mooi gezicht al die rode ballonnen hoog in de lucht over Zutphen heen. Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om de feestelijke opening bij te wonen, neem dan gerust contact met ons op voor een bezoek. Bij de tijdelijke huisvesting kunt u foto's zien van de opening.

Graag tot ziens, 
Gerrie Behet


Op zaterdag 23 oktober en 6 november van 10.00 - 13.00 uur is er OPEN HUIS. Kom vrijblijvend kennis maken met Dikkertje Dap.

Graag tot ziens 


All in tarieven Dikkertje Dap 2010 & 2011
Ochtend  € 35,40 van  7.00 - 13.00 uur   ( 6 uur)   a € 5,90 per uur.
Middag   € 32,45 van 13.00 - 18.30 uur ( 5.5 uur)   a € 5,90 per uur.
Dag         € 61,95 van   7.00 - 18.30 uur ( 10.5 uur) a € 5,90 per uur.

Flexibel uur € 5,90

Openingsduur is 11.5 uur. Voor een dag wordt er 10.5 uur berekend tenzij u gebruikt wilt maken van een extra flexibel uur. wanneer u een dag afneemt ( 10.5 uur) bepaalt u zelf hoe laat de begin - en eindtijd is. Dit kan per kwartier. Bijvoorbeeld van 7.15 tot 17.45 of van
8.00 tot 18.30 uur. Flexibel uur a € 5.90 kan alleen in combinatie met een dag of dagdeel.


Dikkertje Dap op promotie tour @ Warnsveld!




06 oktober 2010,
Flexibele kinderopvang bij nieuw Dikkertje Dap.doc  (link naar kranten bericht)

 


21 september 2010, Prinsjesdag
In de tijdelijke huisvesting gaat Dikkertje Dap volgend jaar een uurtarief hanteren waarover ouders kinderopvangtoeslag ontvangen. Wanneer het uurtarief door de overheid bijvoorbeeld wordt vastgesteld op € 5,- dan is dat het uurtarief. Dit is mogelijk omdat wij een startende organisatie zijn waardoor we o.a minimale overhead hebben en andere keuzes kunnen maken. Daarnaast kunnen wij aan ouders vragen om zelf luiers en een boterham voor tussen de middag mee te geven.  Ook in de toekomst zal het uitgangspunt blijven dat kinderopvang betaalbaar moet blijven voor ouders en Dikkertje Dap.


18 september 2010
Dikkertje Dap op promotie tour, in Zutphen! 



                                                    


Dikkertje Dap gaat van start!


Op deze nieuwspagina kunt u regelmatig de laatste ontwikkelingen lezen. Als eerste een link van het artikel geplaatst in de Stentor op 19 augustus 2010.  

www.destentor.nl/regio/zutphen/7146861/Dikkertje-Dap-naast-brede-school.ece