Groene BSO de Kaardebol
 
Link naar de informatiemap van Groene BSO de Kaardebol: Informatiemap kaardebol.

Na de zomervakantie starten Dikkertje Dap met een nieuwe groene buitenschoolse opvang binnen de Kaardebol. Een nieuw concept binnen Dikkertje Dap kinderopvang die zorgt voor een uitdagende groene speel- en ontwikkelplek. De kinderen binnen de groene BSO zitten niet stil, ze brengen namelijk het grootste deel van de tijd buiten in de natuur door. Contact met natuur is van grote waarde voor een gezonde ontwikkeling van kinderen, daarnaast draagt dit ook bij aan verantwoordelijkheidsbesef voor natuur en milieu.
 
Binnen de locatie wordt een ruimte gecreëerd waar kinderen rustig kunnen knutselen, eten en drinken, spullen onderzoeken die ze buiten gevonden hebben, etc. Maar ook het terrein heeft veel te bieden voor de groene bso. Er is een nieuwe vlindertuin aanwezig, er wordt een nieuwe natuur speeltuin aangelegd, er zijn moestuintjes aanwezig waar de kinderen hun eigen groente en fruit kunnen zaaien en oogsten en vervolgens kunnen deze weer gebruikt in de keuken voor het koken en bakken en zo zijn er nog veel meer uitdagende mogelijkheden binnen de nieuwe Groene BSO!
 
Mocht u enthousiast geworden zijn voor deze groene BSO, dan is het al mogelijk om uw kind(eren) in te schrijven. Gezien de aanwezigheid van slootjes op het buitenterrein van de Kaardebol moeten kinderen tenminste in het bezit zijn van zwemdiploma A.